Food trendy roku 2019

Většina z nás sleduje tredy v oblasti módy, ale sledujete také trendy v oblasti gastronomie nebo se řídíte jen svými pocity a dopřáváte si to, na co zrovna máte chuť?

Pokud alespoň sledujete vývoj jídelních lístků restaurací nebo na instagramu občas navštívíte profil nějakého food blogera, jistě jste si všimli, že trendem posledních let je nejen zdravá strava jako je veggie, raw a další, nicméně stále se lidé zajímají o původ potravin a žádají od restauračních podniků stále více exkluzivity.

Červené čínské zelí, fialová mrkev a zelené jahody, spotřebitelé chtějí větší rozmanitost, a tak restaurace spolu se zemědělci se učí pěstovat i dodávat plodiny na míru. Podniků, které servírují sezonní menu s původem, přibývá i u nás. Spolupráce mezi kuchyní a pěstiteli jde ještě dál, a tak vznikl trend Seed to Feed. Kuchaři se přesouvají do zahrad a laboratoří, aby společně s farmáři vypěstovali zdravé, chutnější a nutričně bohatší odrůdy zeleniny a ovoce, původní i křížené. Fine dining tak nabírá nový směr a kuchaři doslova zasívají kvalitu.

Jednou z takových restaurací, která drží krok s food trendy a hlavně dbá na čerstvost surovin, je resturace Kogo ve Slovanském domě. Tato restaurace definuje základní pilíře gastronomických hodnot a hodnot značky „Kogo“, kterými jsou prémiová kvalita surovin, vysoká úroveň personálu, vstřícnost a upřímnost vůči našim hostům a tvorba komfortního prostředí, kde se každý cítí dobře.

Pečlivě sestavený jídelní lístek se skládá z toho nejlepšího, co mediteránská kuchyně nabízí. Hosté si mohou vybrat ze široké nabídky, do které spadají mimo jiné i speciality jako syrové langustýnky marinované v olivovém oleji a pomerančové šťávě, vařený humr a krevety na katalánský způsob, telecí svíčková se salsou „tonnata“ nebo pečený telecí filet s husími játry a černým lanýžem podávaný v omáčce z vína traminer. 

Jídelnímu lístku dominují zejména ryby a mořské plody, nicméně i pro milovníky těstovin a rizot je na výběr široké spektrum pokrmů.Ke kompletnímu gastronomickému zážitku je hostům k dispozici obsáhlý vinný lístek, sestavený ve spolupráci se světovými vinaři. Věříme, že konzumace jídla a pití není jen lidskou potřebou, ale momentem, který vytváří výjimečné chvíle. 

 

Ať už se jedná o obchodní schůzku, oběd s přáteli či romantickou večeři ve dvou, v Kogu ve Slovanském domě Vás provedou neobyčejným gastronomickým zážitkem.