Zmrzlina, hit jara i léta!
V minulosti byla obvyklá pouze zmrzlina kopečková. Kopečky v kornoutech byly hutné a pevné a déle se jedly. Klasickou zmrzlinou byla vanilková, čokoládová, jahodová nebo malinová. Postupně přibývaly další chutě a dnes to vypadá, že jde zmrzlina vyrobit snad ze všeho. V kurzu jsou netradiční chutě a mistry v tom zůstávají stále Italové. Kromě velké škály ovocných zmrzlin jsou k dostání už i u nás zmrzliny slané (např. čokoládová s uzenou solí), zeleninové nebo masové. U vybraných skupin konzumentů jsou pak žádané bio, veganské a raw (neupravené tepelně) zmrzliny či nanuky, na své si přijdou i vegani, i když nepatří k většině. Nicméně zmrzlina zůstává i dnes oblíbenou pochoutkou, která v teplém počasí příjemně osvěží.
Chcete-li si dopřát opravdu kvalitní zmrzlinu, vyzkoušejte tu italskou. Nešizená italská zmrzlina je vyrobena pouze ze smetany a čerstvého ovoce. Nebo si můžete zmrzlinu vyrobit doma a mít tak jistotu o tom, co jíte. Pokud pro vás není schůdná ani jedna z možností, existuje pár rad, kterých se při výběru držet. Ovšem bez ochutnání se neobejdete.
Jaké je vlastně nejjednodušší pravidlo, jak vybrat dobrou zmrzlinu? Kvalitní zmrzlina má být hladká, čisté chuti, bez dalších příchutí. Měla by chutnat pouze po základní surovině, kterou jste si vybrali. Na jazyku je jemná, ne písková a okamžitě neteče. Její barva není nepřirozeně zářivá, ale je jemnější. To znamená, že nebyly použity umělé přísady, které ji činí na pohled lákavější.
Ochutnat tu pravou italskou můžete v PURO GELATO ve Slovanském domě, kde vyrábí denně čerstvé zmrzliny. Přijďte ochutnat a k výborné zmrzlině vám rádi vysvětlí i proces a jedinečnost výroby. Využívají rozmanité chutě, které nám příroda nabízí, bez použití chemických přísad. Na prvním místě je vždy kvalita! Pečlivě vybírají nejlepší ingredience, ručně je míchají a dohlíží na proces výroby od začátku až do konce.